• 12 OCT 15
  • 0
  Случайно заклещване и нежелана бременност при кучетата

  Случайно заклещване и нежелана бременност при кучетата

  Прекъсването на бременността се извършва по няколко причини: много ранно заплождане на животно, още на първи цикъл; заплождане от много голям мъжки и невъзможност за износване на плодовете; заболявания на бъдещата родилка, при които не би могло да протече нормално бременността.

  Съществуват няколко начина да се предотврати появата на нежелана бременност при кучета и раждането на нежелани кученца.

  Фармацевтичните компании произвеждат хормонални препарати, които се инжектират по точно определена схема.
  Тези лекарства предотвратяват имплантирането на оплодената яйцеклетка в маточната стена. В този случай се предизвиква така наречения медикаментозен аборт.

  Все пак, поради страничните ефекти на препаратите, анатомичните особености на матката при кучето и предизвикания хормонален дисбаланс подобен вид аборт може да предизвика развитието на пиометра (възпаление на матката).

  Друг алтернативен начин да се предотврати раждането на нежелани кученца е хирургическата операция, при която се отстраняване на матката със зародишите ( кастрация). Този радикален метод е за предпочитане особено ако стопаните не желаят поколение и за в бъдеще от своя любимец.

  Най-сигурният начин за предотвратяване на нежелана бременност при кучетата е разхождането им по време на разгонване на каишка и недопускане от стопанина на нежелано заклещване.

  Ако не искате да развъждате кученца, по-добре е да разрешите въпроса за стерилизация на кучето в ранна възраст.

  Това ще помогне да се избегнат много проблеми със здравето на животното в бъдеще.

  Успех, търпение и взаимната любов!

  Leave a reply →

Photostream