УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ ВЪВ ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА УЛТРАВЕТ

ПРОФИЛАКТИКА

 • Обезпаразитяване.

 • Микрочипиране.

 • Ваксинация.

Защо е важна профилактиката?

Редица здравословни проблеми и сериозни заболявания могат да бъдат избегнати, ако профилактично животното е преглеждано във ветеринарна клиника. Не отлагайте, посетете ни!

ДИАГНОСТИКА

 • Ехограф

 • Бързи тестове за инфекциозни заболявания

 • Кръвни изследвания

 • Изследване на урина, фекалии

 • Микроскопско изследване на кожни проби, кръв и урина

 •  Микробиологична лаборатория

 •  Изследване за токсоплазмоза

 •  Изследване на титъра на антителата за бяс

Защо диагностика?

Във Ветеринарна Клиника УЛТРАВЕТ предлагаме специализирани прегледи в редица области на ветеринарната медицина, както и услуги в областта на образната и лабораторна диагностиката и терапията за нашите пациенти.

ХИРУРГИЯ

 • Ортопедия

 • Коремна хирургия

 • Онкохирургия

Ветеринарна клинка УЛТРАВЕТ разполага с електронож, кардиомонитор и система за инхалация с кислород.

СТОМАТОЛОГИЯ

 • Почистване на зъбен камък

 • Екстракция на млечни и постоянни зъби

 • Обтуриране на зъби

Можем да ви помогнем при:

– Задържане на млечни зъби
Когато не са отстранени навреме между тях и постоянните зъби се задържа храна, която е предпоставка за развитието на кариеси и гингивити. Задържането на млечните зъби води до изместването на постоянните зъби от нормалната им позиция.
– Зъбен камък
Той е предпоставка за развитието на голям брой микроорганизми, отделящи токсини и водещи до възпаление на венците.
Натрупването на зъбен камък между венеца и основата на зъбите води до разхлабване на връзките зъб-венец, при което зъбите започват да се клатят.
Препоръчително е зъбния камък на вашия любимец да се почиства няколко пъти седмично. При вече натрупан зъбен камък в УЛТРАВЕТ той може да бъде премахнат с ултразвук.
– Гингивит – най-често е следствие от натрупания зъбен камък. Кучетата от малките породи имат предразположеност към този проблем, затова трябва при тях да се обръща специално внимание.
– Тумори – туморите в устната кухина са най-често злокачествени и засягат освен меките тъкани /венци/ и подлежащите кости на челюстите. Поради тази причина ранното им отстраняване е изключително важно.

Важно ли е денталното здраве на животните?

Заболяванията свързани с устната кухина са широко застъпени при всички животни. При някои видове и породи проблеми като зъбен камък и задържани млечни зъби са по- срещани (напр. при кучетата от дребните породи).

АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ

 • Изкуствено осеменяване

 • Планирано или по спешност цезарово сечение

 • Изследване на хормонални нива за определяне на овулацията

– Асистирано раждане:  нормално раждане като целия родов процес е под лекарско наблюдение.
– Цезарово сечение: когато естественото раждане е невъзможно поради породни особености (английски булдог) или анатомични дефекти (тесни родилни пътища).
– Грижа за новородените: ще ви помогне в отглеждането на новородени, в случате когато женската няма достатъчно мляко или не се справя с грижите за малките.
– Диагностика на бременност: с ехографски преглед
– Определяне на овулация: с цитологични методи или изследване на хормони
– Изкуствено заплождане
– Пиометра: това гнойното възпаление на матката е често и е живото застрашаващо. Ако не се третира навреме, води до увреждане и на други вътрешни органи като бъбреци, сърце. Клиничните признаци са разнообразни: повишен прием на вода, изстечения от влагалището (кървави до гнойни).
Често пъти се бърка от стопаните с разгонване поради повишения интерес от страна на мъжките животни. Диагнозата се поставя с ехографско изследване.

Можем да помогнем

Бременността е особено състояние на животното, когато натоварването на всички системи и органи в тялото се увеличава неколкократно. Стопаните трябва да се отнасят много отговорно към възможността да имат потомство от домашния любимец.

ОФТАЛМОЛОГИЯ

 • Диагностика
 • Медикаментозно лечение
 • Оперативно лечение

 

 

 

 

ДЕРМАТОЛОГИЯ

Извършваме широк спектър  диагностични и терапевтични процедури на всички видове дерматологични заболявания:

Лечение на тежки бактериални инфекции: с модерно антибиотично лечение.

Диагностика и лечение на дерматофитни заболявания  /гъбички/чрез културелни методи, хистологично изследване, оглед на кожата със светлината на Wood, микроскопски изследвания  на нативни препарати.

Диагностика и лечение на всички видове кожни паразитни заболявания: опаразитяване с бълхи, въшки, космояди, хейлетиоза. Лечение на упорита и генерализирана тежка форма на демодекоза.

Диагностика и лечение на кожни алергични заболявания, причинени от паразити, храна, или други алергени.

Дерматохирургия – оперативно лечение на доброкачествени и злокачествени заболявания със задължително хистологично изследване, премахване на новообразувания с козметична цел.

Разполагаме с модерна диагностична лаборатория за правилна и точна диагностика.

ДИЕТИКА

Клиниката предлага диети за следните заболявания- стомашно-чревни, при панкреатити, бъбречни, чернодробни, сърдечни, кожни заболявания, хипоалергенни, диети за затлъстели животни, храни за зъбна профилактика.

 

 

 

 

 

 

СТАЦИОНАР

Стационарът във Ветеринарен център УЛТРАВЕТ се състои от два “блока” – операционен и за интензивна терапия.

В първия са пациенти, които биват подготвяни за планирана или спешна оперативна интервенция, както и продължаващите следоперативно лечение.
В интензивното отделение са животни, чието състояние налага непрекъснато медицинско наблюдение.

Прочетете повече тук: “СТАЦИОНАР”

Модерното медицинско оборудване и наблюдението на персонала, осигуряват успешното лечение на живото застрашаващи състояния като тежки проблеми със сърдечно-съдовата и дихателната система, бъбреците, нервната система, тежки наранявания, големи кръвозагуби и много други.

ХОТЕЛ И ОБУЧЕНИЕ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Клиниката ще ви свърже със съответните лица които извършват тази дейност професионално.

За повече информация, моля свържете се с нас на тел. 052/ 63 55 05.

 

 

 

ВЕТЕРИНАРНИТЕ ЛЕКАРИ НА ``УЛТРАВЕТ`` - гр. Варна:

НАЙ-НОВИТЕ СТАТИИ В БЛОГА:

  • 12 OCT 15
  • 0
  Заболявания на долния уринарен тракт при котките

  Заболявания на долния уринарен тракт при котките

  Заболяванията на долния уринарен тракт при котките (FLUTD – от английски Fеline lower tract disease), не е диагноза, а обобщаващ термин отнасящ се за няколко различни заболявания. Те протичат с близки клинични признаци. В понятието долен уринарен тракт се вкючват следните анатомични области- пикочен мехур, уретра допълнителни полови жлези и външен полов орган. FLUTD е

  • 12 OCT 15
  • 0
  Зъбния камък при кучета и котки

  Зъбния камък при кучета и котки

  Зъбният камък представлява твърд налеп върху зъбите, който се образува бавно в следствие на минерализирането на хранителните остатъци в устната кухина. В този процес участват и бактериите намиращи се там. Обикновенно натрупването на зъбен камък представлява сериозен здравен проблем на животните над тригодишна възраст, макар че при някои се появява и по-рано. Някои породи са

  • 12 OCT 15
  • 0
  Токсоплазмозата

  Токсоплазмозата

  Цикъл на развитие и начини на заразяване Токсоплазмозата е широко разпространена сред хората и много топлокръвни животни. Причинителят Toxoplasma gondii е вътреклетъчен паразит. Котките са единственият краен гостоприемник. Те отделят яйца / така наречените ооцисти / във фекалиите, които могат да заразяват само след съзряването си / спорулирането / в околната среда, което изисква 1

  • 12 OCT 15
  • 0
  Игуана

  Игуана

  През последните години игуаните много популярни домашни любимци, и може би най-достъпните влечуги. Като се има предвид, че игуаните при добри условия може да живеят повече от 15 години, лесно може да се предположи, че те могат да станат толкова обичани, колкото кучетата и котките. Но възрастните игуани са рядкост. Причината е в сложността на